Imexagro a inaugurat la Briceni primul Centru tehnologic agricol din țară „Land Protection” 05.03.2019

Imexagro a inaugurat la Briceni primul Centru tehnologic agricol din țară „Land Protection” 05.03.2019


Activând de mai bine de 16 ani pe piața din Moldova ca distribuitor de inputuri, compania Imexagro a decis să se extindă și să vină mai aproape de producătorii agricoli. Pe data de 5 martie 2019, într-un cadru festiv a avut loc inaugurarea primului Centru tehnologic agricol „Land Protection”.

Evenimentul care s-a desfășurat în satul Halahora de Sus, raionul Briceni a adunat circa 80 de producători agricoli, dar și funcționari din cadrul direcțiilor raioanle agricole, agenți economici care au salutat inițiativa companiei Imexagro.

În debutul evenimentului, Oleg Scutari, directorul Imexagro a menționat că prin inaugurarea Centrului tehnologic compania își propune să fie cât mai aproape de producători și să-i asiste pe parcursul întregului proces de cultivare, astfel asigurând o eficiență mult mai mare a produselor pentru protecția plantelor.
Centrul tehnologic „Land Protecțion” propune fermierilor o gamă largă de produse de uz fitosanitar, fertilizați și îngrășăminte atât de necesare pentru principalele culturi crescute în partea de nord a țării.

  • În context, Viorel Lupu, directorul Centrului tehnologic Land Protection din comuna Halahora de Sus, raionul Briceni a remarcat că deschiderea primului Centru este o confirmare a faptului că Imexagro este un partener de încredere, gata să asiste producătorii direct în câmp și împreună să identifice cele mai bune soluții.
  • Mihail Gnatiuc, președintele raionului Briceni, a recunoscut că orice investiție care se realizează în raion are un impact pozitiv asupra dezvoltării economiei din regiune, iar o afacere care garantează și locuri de muncă noi e cu atât mai salutabilă.
  • Nicolai Șipitca din Edineț este un fermier specializat pe producerea boabelor de porumb pe o suprafață de peste 700 de hectare. Acesta a implementat cu succes tehnologia strip-till de lucrare a solului și susține că a rămas doar să se asigure cu inputuri de calitate pentru a avea succes, iar inaugurarea Centrului Imexagro în zonă îi va facilita esențial munca.
  • Stanislav Băeșu, un tânăr fermier din satul Bălcăuți, a venit la inaugurarea Centrului alături de tatăl său și fratele mai mic. Acesta a comunicat că apreciază gama de produse pe care compania Imexagro o pune la dispoziția producătorilor, dar și consultanța specialiștilor.
  • Un alt producător, Igor Tcaci, administratorul SRL Hiliuțanu din satul Hiliuț, raionul Râșcani este sigur că produsele de calitate însoțite de sfaturile specialiștilor vor contribui la obținerea recoltelor înalte.

Imexagro nu se oprește aici, iar în viitor vor fi inaugurate alte Centre „Land Protection”, deja în altele parți ale țării, dar cel mai important că odată cu deschiderea acestor centre fermierii vor avea tot timpul un specialist în protecția plantelor mereu alături și nu vor mai fi nevoiți să aștepte pentru a primi produsul necesar.

Alte știri

Imexagro a deschis la Cahul cel de-al do...

Detalii

ORFEU

Detalii

Abonează-te la newsletter-ul nostru